Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی رئیس نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی گفت: مدارس غیرانتفاعی، از جمله اماکن عمومی ناایمن و دارای ریسک خطر بالایی هستند، زیرا عموما ساختمان های قدیمی با کاربری مسکونی و فاقد استحکام لازم هستند که تبدیل به کاربری آموزشی(مدرسه) شده اند.

علیرضا حبیبی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اکثر ساختمان هایی که  قبل از سال ۷۰ ساخته  شده اند، فاقد استانداردهای لازم هستند، زیرا در آن زمان مباحث مقررات ملی ساختمان به منظور رعایت و اجرا، تدوین و ابلاغ نشده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مجموع، ساختمان‌های مذکور از ایمنی لازم، بخصوص در زمان بروز و وقوع زلزله برخوردار نیستند.

وی با بیان اینکه ضوابط فنی و مباحث مقررات ملی ساختمان در ۲۵ سال گذشته به مرور، بروزرسانی و جهت اجرا ابلاغ شده است، افزود: پاساژهای اراک عموما در  یک برهه از زمان و تقریبا با یک سبک و سیاق احداث و مشابه یکدیگر ساخته شده اند و به نظر می‌رسد لازم است نسبت به مقاوم سازی این اماکن توسط مشاورین ذیصلاح اقدام شود، لیکن آنچه درجه اهمیت و میزان خطر پذیری بیشتر را در آنها تعیین می کند، میزان تردد و مراجعات مردم به این اماکن و دسترسی های مناسب در زمان وقوع حوادث است که مسئولیت اصلی در این خصوص نیز متوجه  شهرداری اراک است.

حبیبی بیان کرد: در سنوات گذشته کارگروهی تخصصی با حضور نمایندگان تمامی دستگاه‌های مرتبط در ستاد بحران استانداری مرکزی به منظور شناسایی و ساماندهی ساختمان های عمومی در سطح شهر اراک تشکیل شد و فعالیت کرد و تصمیمات  مناسبی در اینباره اخذ شد ولی پس از مقطعی جلسات مذکور متوقف  شد، لذا پیشنهاد می شود با توجه به اهمیت موضوع، این کارگروه مجددا تشکیل شود و ادامه روند تخصصی و پیگیری های  خود را تا مرحله اجرا به نتیجه برساند.

وی با بیان اینکه لازم است در این راستا ساختمان ها با توجه به کاربری و  درجه اهمیت، اولویت بندی شوند، اظهار کرد: مدارس غیرانتفاعی یکی از اماکن عمومی ناایمن و دارای ریسک خطر بالایی در این زمینه هستند، زیرا عموما ساختمان های قدیمی با کاربری مسکونی تبدیل به کاربری آموزشی(مدرسه) شده اند. این ساختمان‌ها حتی فاقد استحکام لازم  با کاربری مسکونی نیز هستند و این تغییر کاربری غیر اصولی می تواند خطرات بالقوه جدی جانی و مالی به دنبال داشته باشد.

حبیبی افزود: از دیگر مشکلات و خطرات جدی ساختمان های با قدمت بالا در سطح شهر اراک، تغییر کاربری آنها به ساختمان پزشکان است که این تغییر فاقد حداقل استانداردهای لازم بوده و در زمان بروز حوادث به دلیل تجمعات فشرده افراد و مراجعین می تواند از اماکن بسیار پر مخاطره و بحران زا باشد.

وی اظهار کرد: عمر بالای تاسیسات مکانیکی و برقی و تاسیسات گازرسانی و فرسودگی آنها در گذر زمان و مجاورت دیگر مصالح در  ساختمان ها از اصلی ترین و جدی ترین خطرات پنهان یا خطرات بالقوه است که متاسفانه هیچگونه سیاستی در خصوص کنترل و بازنگری این ساختمان ها پس از یک دوره  بهره‌برداری لحاظ نشده است و چنانچه تصمیم و اقدامی صریح در این زمینه توسط سازمان ها و دستگاه های مربوطه اخذ و اجرا نشود، می تواند خسارات جبران ناپذیر مالی و جانی جدی به دنبال داشته باشد.

حبیبی گفت: در چرخه ساخت و ساز شهری شهرداری ها، سازمان های نظام مهندسی ساختمان، ادارات کل راه و شهرسازی استانها و کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ شهرداری ها دارای بیشترین نقش و اصلی ترین مسئولیت هستند که در این راستا سازمان نظام مهندسی به جهت انجام وظایف ذاتی خود با تشکیل کمیته کنترل مضاعف از اعضای مجرب و متعهد خود نسبت به کنترل و بررسی عملکرد اعضای سازمان در پروژه های در دست اجرا در سطح استان  به صورت میدانی اقدام کرده است و در صورت مواجهه با کوتاهی اعضا در انجام وظایف محوله، پرونده خاطیان به همراه مستندات لازم به شورای انتظامی سازمان که ریاست آن برعهده یکی از قضات دادگستری استان است، احاله می شود.

وی تصریح کرد: از مهم ترین سیاست‌های سازمان، موضوع آموزش است که به صورت خاص در دستور کار این سازمان قرار دارد و به صورت ویژه در اینباره  برنامه ریزی می شود.

حبیبی گفت: از  موضوعات پر اهمیت باید به بحث تخلفات ساختمانی اشاره کرد که در این راستا از مهمترین وظایف ناظرین سازمان، اعلام به موقع گزارش تخلف مالکین است که در اکثر مواقع علیرغم صدور دستور توقف مکتوب و به موقع، توسط ناظرین و حتی مکاتبه سازمان در اینباره با مراجع صدور پروانه، اقدامات لازم از سوی شهرداری ها اتفاق نمی افتد.

وی افزود: البته در برخی موارد که کوتاهی ناظرین در خصوص ارسال به موقع گزارشات تخلف در بازدیدهای میدانی سازمان  مشاهده شده، با افراد خاطی برخوردهای لازم انجام شده است، لیکن  امید است با جلسات متعددی که با شهرداری ها در این خصوص برگزار شده و بازهم پیگیری و برگزار خواهد شد، این مشکل توسط شهرداری ها مرتفع شود.

 حبیبی خاطرنشان کرد: از آنجا که مسئولیت صدور پروانه ساختمانی و پایان کار به عهده شهرداری هاست، همکاری و هماهنگی شهرداری ها با سازمان نظام مهندسی به یقین  در پیشبرد مقاصد مورد نظر کمک خواهد کرد.

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی در خصوص حادثه ساختمان متروپل نیز  اظهار کرد: به استناد آنچه در رسانه ها، جراید و رسانه ملی و بخش‌های خبری منتشر شده است، اشکالات و خطاهای فاحش جدی در این ساختمان به چشم می‌خورد که با چنین روند ناصوابی تاکنون در شهر اراک از سوی هیچ یک از دستگاه های مرتبط مواجه نبوده ایم.

حبیبی نقش رسانه ها در این موضوع را بسیار پر اهمیت دانست و افزود: نقش رسانه‌ها آگاهی‌بخشی است و انجام این رسالت به نحو شایسته، موجبات احیای فرهنگ در این زمینه را بین مردم و بهره برداران و سازندگان و حتی صاحبان حرفه های مرتبط این صنعت و مهندسان مربوطه را به دنبال خواهد داشت. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس ضوابط و قوانین مربوطه، لازم است  در محدوده شهری تمامی خدمات مهندسی هرگونه ساخت و ساز به جز ساخت پروژه هایی که دارای اعتبار عمرانی هستند، از طریق سازمان نظام مهندسی انجام شود و امید است این قانون به صورت کامل اجرایی شود. همچنین این سازمان آمادگی کامل خود را در تمامی زمینه ها با سایر دستگاه ها و رسانه ها به منظور پیشبرد اهداف عالی این موضوع اعلام می دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی ساختمان متروپل سازمان نظام مهندسی ساختمان نظام مهندسی ساختمان ها شهرداری ها دستگاه ها رسانه ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۰۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰ هزار نفر زیر آوارهای غزه مفقود هستند

نهادهای دولتی در نوار غزه اعلام کردند که بیش از ۱۰ هزار نفر از مردم غزه زیر آوار مفقود شده‌اند و در سایه عدم وجود امکانات لازم برای نجات آنها جانشان را از دست داده‌اند و با وجود تلاش‌های زیاد امدادگران امکان بیرون آوردن اجساد از زیر آوار وجود ندارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که هر روز ابعاد جدیدی از جنایت‌های شنیع رژیم اشغالگر علیه غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه فاش می‌شود و جدیدترین مورد آن مربوط به کشف گورهای دسته جمعی و پیدا شدن اجساد تکه تکه شده مردم غزه در این گورها بود، اداره کل دفاع مدنی نوار غزه امروز اعلام کرد که هنوز بیش از 10 هزار نفر زیر آوار صدها ساختمان ویران شده در نوار غزه در سایه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی مفقود شده‌اند و تیم‌های تخصصی نیز نمی‌توانند اجساد آنها را از زیر آوارها بیرون بکشند.

این نهاد دولتی نوار غزه گزارش داد که این مفقودان به دلیل عدم ثبت آمار آنها در بیمارستان‌ها در آمار شهدای اعلام شده در وزارت بهداشت لحاظ نشده‌اند. بنابراین تعداد شهدا از مرز 44000 نفر عبور کرده است.

بر اساس بیانیه اداره دفاع مدنی غزه، در سایه تداوم تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی بعد از گذشت بیش از 200 روز از جنگ و با وجود کمبود شدید امکانات و تجهیزات، تیم‌های دفاع مدنی و سایر گروه‌های مربوطه به انجام وظایف انسانی خود در قبال مردم ادامه می‌دهند و همچنان در تلاش برای جستجوی افراد مفقود شده در زیر آوار خانه‌ها و ساختمان‌های تخریب شده هستند.

در ادامه این بیانیه آمده است که از ابتدای تجاوز دشمن اشغالگر به نوار غزه تاکنون هزاران نفر از شهروندان فلسطینی به دلیل عدم وجود امکانات لازم برای نجات آنها زیر آوار مانده و جان خود را از دست داده‌اند و اجساد آنها هنوز هم زیر آوار است. با همه این وجود کمپین‌های مردمی برای یافتن افراد مفقود شده و دفن پیکر شهدا با احترام ادامه دارد و مردم غزه با وجود همه رنج‌ها و مصائبی که درگیر آن هستند مسئولیت انسانی و ملی خود را در قبال دیگران انجام می‌دهند.

اداره دفاع مدنی غزه اعلام کرد که تیم‌های امدادی با ابزارهای ساده دستی در تلاش برای بیرون کشیدن اجساد شهدا از زیر آوارها هستند و در سایه عدم وجود تجهیزات تخصصی و سنگین مانند بولدوزر و بیل مکانیکی تلاش‌ها برای یافتن مفقودان فایده چندانی ندارد.

سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً 14 سال طول می‌کشدکشف 140 گور دسته‌جمعی در غزه و افشای جنایات جدید صهیونیست‌هاافشای ابعاد تازه از جنایات صهیونیست‌ها در گورهای جمعی غزه

بر اساس این گزارش در صورت عدم ورود تجهیزات تخصصی برای بیرون آوردن اجساد از زیر آوارها این روند 2 تا 3 سال طول خواهد کشید، به ویژه اینکه مقامات سازمان ملل تخمین می‌زنند در جریان بمباران‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه حداقل 37 میلیون تن آوار بر جای مانده است.

این نهاد دولتی در نوار غزه هشدار داد که تداوم تجمع هزاران جسد در زیر آوارها باعث گسترش انواع بیماری‌ها شده و با شروع فصل تابستان و گرما روند تجزیه اجساد سریع‌تر می‌شود و در سایه فروپاشی سیستم بهداشت غزه مردم با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهند شد.

اداره کل دفاع مدنی غزه مجدداً از همه طرف‌های مربوطه از جمله سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت، کمیته بین المللی حفاظت مدنی و همه سازمان‌های حقوق بشری و جهانی خواست تا مسئولیت خود را در قبال غیرنظامیان بر عهده گرفته و اقدامات لازم را جهت ورود تجهیزات سنگین لازم برای نجات جان مجروحان در زیر آوار و همچنین بیرون کشیدن اجساد شهدایی که در حال تجزیه هستند انجام دهند.

این درحالی است که چند روز قبل «پیر لودامار» مسئول ارشد واحد مین‌روبی سازمان ملل متحد با اشاره به حجم ویرانی گسترده‌ای که رژیم صهیونیستی در نوار غزه به وجود آورده است اعلام کرد: عملیات آواربرداری در غزه در پی جنگ ویرانگر اسرائیل علیه این منطقه احتمالاً حدود 14 سال طول بکشد.

به گفته این مسئول سازمان ملل حدود 37 میلیون تن آوار در غزه که یک منطقه بسیار پرجمعیت است به‌جای مانده است و با وجود اینکه نمی‌توان تعداد دقیق مهمات منفجرنشده در این منطقه را ارزیابی کرد اما انتظار می‌رود در شرایط مشخص آواربرداری در غزه حدود 14 سال به طول بیانجامد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گولسیانی: پزشکان سپاهان بیشتر از بازیکنان آنها در زمین می‌دویدند!
  • ۵۰ سازه ناایمن در اراک شناسایی شده است
  • واگذاری تمامی امور مرتبط با سرویس مدارس به شهرداری شیراز
  • بهت پزشکان داوطلب غزه از شدت جراحات در بیمارستان‌ها
  • هوشمندسازی ۴ پارکینگ هسته مرکزی شهر قم
  • شناسایی ۱۰ ساختمان بسیار پرخطر و ناایمن در اراک
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • بیش از ۱۰ هزار نفر زیر آوارهای غزه مفقود هستند
  • نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان
  • نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد